Якщо мелену каву просто залити окропом, смак та аромат напою погіршаться. Оптимальною для заварювання вважається температура води 93-96 градусів. Скільки меленої кави потрібно на одну чашку, залежить від помелу кава та від бажаної міцності напою. Зазвичай кладуть 6-7 г на об'єм води 100 мл.
Як зварити кава без турки
- Спочатку обсмажте ту порцію зерен, яку будете заварювати.
- Підігрійте над вогнем посуд, потім насипайте до нього кава.
- Далі налийте в ємність воду і поставте її грітися на невеликий вогонь.
- Слідкуйте, як вода почне підніматися, одразу приберіть посуд із плити.
- Напій готовий.
5 Mar 2019
У чашку з ложкою в ній необхідно налити окріп і почекати, поки посуд сильно нагріється. Після цього гарячою ложкою у чашку швидко насипають. мелену каву (краще із запасом) і заливають окропом. При належній вправності в такий спосіб можна отримати непоганий, наближений до заварного смаку кава з пінкою.