Варто понюхати продукт. Якщо від нього йде аміачний, рибний, їдкий аромат, тоді вона зіпсована. Свіжий лосось повинен видавати ледве чутний аромат; Білий шар.
Промацайте черево, біля свіжої в'яленої риби воно сухе, без вологи та липкості. Ще один важливий показник – запах. Але його потрібно перевіряти відразу, перш ніж ви вип'єте пару кухлів пива. Від алкоголю, тим більше від пива з його яскраво вираженим смаком, ви можете не розібрати справжній запах риби.
В'ялена риба також може зберігатися при мінусовій температурі. Оптимальна температура зберігання – від 0 до -8°C. У цих умовах в'ялена риба з високим вмістом жиру зберігається 2 місяці, з низьким – 4 місяці. Заморозка у морозилці продовжить термін зберігання до 5 місяців.