Фунчоза – це локшина з крохмалю, яку називають ще скляною локшиною, оскільки під час варіння вона стає напівпрозорою.
Фунчозу часто називають “скляною” за її характерний блиск і напівпрозорість. Зазвичай її виготовляють із бобів мунг, але зустрічаються вироби з картопляного, кукурудзяного, гарбузового крохмалю.
粉丝, піньїнь fěnsī, палл. феньси, повсякденні назви – “скляна, крохмальна, китайська локшина”) – страва китайської, корейської, японської та інших азіатських кухонь, що готують із сухої локшини (так званої скляної локшини) із приправами з маринованого перцю та джусаю, моркви, редьки, цибулі та інших овочів.
Для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту, його робить корисним і відсутність глютену. Фунчоза з усією своєю користю до того ж є продуктом, систематичне вживання якого позитивно позначається на красі волосся, гладкості шкіри і міцності нігтів. Це робить його одним із важливих компонентів раціону сучасної жінки.