Найкорисніше є варені яйця швидкого або тривалого варіння. Найкраще вживати яйця, зварені круто. Тоді організм засвоїть близько 90% корисних речовин. Якщо не любите варені яйця, робіть яйце-пашот або глазунню з зеленню та овочами – такий варіант дозволить отримати потрібну кількість вітамінів D і A.Apr 22, 2022
Якщо пашот викладено всередині двох шматочків хліба, то є його потрібно є руками. Якщо він подається на тості або вафлі, знадобиться закусочний ніж та вилка. Яйце потрібно обережно розрізати, щоб жовток почав злегка розтікатися по тосту, і притримуючи вилкою, брати по шматочку в рот.
Однак, багато лікарів рекомендують віддавати перевагу термічно обробленим яйцям, оскільки при вживанні сирих яєць виростають ризики інфікування сальмонелою. Іншими словами, яйця після теплової обробки, тобто смажені або варені – Набагато безпечніше. Крім того, у них краще засвоюється білок та біотин.
Наш організм краще засвоює яйця, що були термічно оброблені. Варений яєчний білок засвоюється на 97-98%, не залишаючи шлаків у кишечнику, та надає місцевий лікувальний ефект у шлунку. Сирий білок засвоюється важче, проте він ефективніше здатний знижувати кислотність шлункового соку.