Яблучко свиняче (тазостегнова частина) – особлива частина тушки, що має округлу форму і вважається добірним видом м'яса.
До свинини першого сорту відносяться: спинна частина (або її ще називають корейка), поперекова та лопаткова частини, грудинка та окіст; до другого сорту – шийна частина, голяшка та кермо. 1. Вирізка – зараз вирізкою зазвичай називають пісне м'ясо без кісток.
Яка частина туші свинини краще Перший сорт свинини – корейка, вирізка та окіст. Це найніжніші частини туші з найменшою кількістю жиру або пісні. Другий сорт свинини – шийка та лопатка. У цих частинах є достатня кількість жиру, завдяки якому страва вийде м'яка та соковита.
Вирізка є найбільш ніжним та соковитим елементом свинячий туші, який можна готувати будь-яким способом, але потрібно врахувати, що при тривалій тепловій обробці м'ясо може стати жорстким. Найкраще виходять з вирізки медальйони та шашлик.