Лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Марина Копитько розповіла, що незважаючи на всі корисні властивості супів, є їх кожен день не обов'язково. За словами лікаря, корисніша друга страва, вона добре насичує, дає достатній рівень білка та інших корисних речовин, чого не може забезпечити суп.
Для людського організму важливо, щоб у харчуванні щодня були присутні кисломолочка, крупи, яйця, м'ясо, овочі та фрукти. Ви отримуватимете їх у чистому вигляді, з других страв чи з супів — не так важливо. А ось зовсім відмовлятися від супів дієтологи не рекомендують ні дітям, ні дорослим.
— Разом із супами в організм надходить необхідна кількість харчових волокон, крім того, бульйони стимулюють вироблення шлункового соку, — каже дієтолог Ольга Хохлова. — Разом з тим вони зменшують механічну дію твердої їжі на слизові оболонки ШКТ.