Актуальні поради Українцям Як правильно обробити курячу грудку

Як правильно обробити курячу грудку

Відокремити грудку від спинної частини, не вирізаючи крила. Після цього розрізати грудку по вертикальній лінії на дві частини. М'ясо від кістки не відділяється, шкурка не знімається. І остання дія – розрізати кожну половинку грудки горизонтально на дві приблизно однакові частини.

Цілу грудку, разом із кісткою, хрящами та шкіркою, необхідно варити 30-35 хв з моменту закипання води. Філе без шкіри та кісток варять 20-25 хв. Половина грудки без кістки вариться 15-20 хв. Куряче філе, порізане на шматочки, вариться близько 10 хв з моменту закипання.

Для класичного бульйону беруть цілу курку, але можна взяти й частини, суповий набір або навіть курячі лапки. Саму грудку краще не брати – м'ясо може вийти жорстким, а бульйон буде без навару. Бульйон готують з розрахунку 1 курка – це 3 літри супу.

Для наваристого курячого бульйону краще брати цілу курку або ж м'ясо на кістці, а ось одного філе або грудки буде недостатньо. Краще не зловживати ароматними спеціями, бо

Солити м'ясо при варінні потрібно в кінці. Оскільки сіль посилює виділення рідини, це може зіпсувати смак страви. Якщо посолити на початку, м'ясо виявиться занадто сухим і жорстким.





Як варити курячу грудку — соковите філе для салатів. Якщо ви плануєте варити курячу грудку, як окрему страву або для салату, то її слід відварювати особливим …

Related Post

Як часто можна капати краплі очей Левоміцетин?Як часто можна капати краплі очей Левоміцетин?

Дорослим та дітям закопують у кон'юнктивальний мішок по 1 краплі 3-4 рази на день. Рекомендований курс лікування 7-10 днів. Продовження курсу лікування можливе лише за призначенням лікаря. Спосіб застосування та

Навіщо Толстой дає опис дуба?Навіщо Толстой дає опис дуба?

Толстой ототожнює душевний стан Андрія Болконського із зовнішнім станом дерева. Зауважте, що опис дерева дається в той момент, коли Болконський змінює своє ставлення до життя. Наприклад, весняний дуб символізує пожвавлення