ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ БАЗИЛІК В КУЛІНАРІЇ ? У кулінарії використовують цю приправу при приготуванні соусів, кетчупів, різних підлив і заправок. А також при смаженні і гасінні м'яса, при готуванні страв з морепродуктів, салатів, омлетів, паштетів, домашніх ковбас.6 серп. 2020 р.
В першу чергу згадав, що базилік ‒ дуже популярна спеція в Італії. Там його додають практично скрізь – в пасту, салати (капрезе), в супи (мінестроне), в соуси (песто), в піцу (Маргарита), а також в полуничні і малинові джеми.
У будь-якому вигляді базилік використовують для приготування соусів, кетчупів, підлив, різноманітних заправок. Цю приправу додають до омлетів, салатів. Сушеним подрібненим листям базиліка можна поліпшити смак паштетів, ковбас і сосисок.
Базилік пасує не лише до солоних страв. Він ідеально підходить для компотів, у якості прикраси для морозива, кукурудзи, яка запікалася на грилі, або у салаті з полуницями, кавуном чи динею.
Кому не можна їсти базилік – це дуже важливо тромбофлебіт; цукровий діабет; інфаркт міокарда; ішемічна хвороба серця.
Для початку розберемося, коли сіяти базилік. Оптимальний час – це березень і квітень. Висаджувати сіянці у відкритий грунт можна буде через 35-50 днів після появи сходів.