Потрібно замочити квасолю в окропі 1:4. Зверху на квасолінах є щільна шкірка. Від високої температури вона розм'якшиться, квасоля набагато швидше вбере вологу, після чого її можна відварювати. Тепер потрібно додати до квасолі 1/4 чайної ложки харчової соди.13 Nov 2018
Покладіть квасоля у велику каструлю, залийте холодною водою і заберіть у холодильник на 12–24 години. на 1 склянку квасолі вам знадобиться 5 склянок рідини.
Для цього потрібно викласти квасоля у скляний посуд і залити холодною водою, потім поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин на максимальну потужність. Після цього квасоля потрібно перемішати, посолити та знову поставити варитися на 15-20 хвилин до повної готовності.
Промийте червону квасоля, Залийте її водою вище рівня приблизно на 2 см, доведіть до кипіння, кип'ятіть 3 хвилини. Потім злийте цю воду, залийте нову воду, доведіть до закипання, вимкніть вогонь і залиште на півгодини під кришкою. Знову злийте воду, налийте нову та варіть на середньому вогні 45 хвилин.