Влийте воду, сік лимонний і помістіть ємність на плиту. Доведіть цукровий сироп до кипіння, щоб у поверхні рідини утворилися великі бульбашки. Всипте в ємність агар–агар. Акуратно перемішайте і знову доведіть до кипіння, а потім вимкніть нагрівання.
Розчинити агар–агар можна практично в будь-якій рідині: воді, бульйоні, фруктовому соку та ін. Зразкове співвідношення: чайна ложка на склянку. Через 15 хвилин суміш ставлять на вогонь та доводять до кипіння. Варити не потрібно, потрібно лише розчинити гранули повністю.
Загустити рідкий крем можна желатином, крохмалем або борошном, цукровим сиропом, яйцями та крохмалем, а також спеціальним загусником крему, які можна зустріти на магазинах прилавків. До речі, останній варіант підійде практично для будь-якого крему.