Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин. Багато хто закидає гречку у вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба відразу після додавання крупи. Oct 18, 2020
Щоб приготувати не розсипчасту, а в'язку добре розварену кашу, воду або молоко беруть у співвідношенні 1 до 4 (на одну склянку крупи чотири склянки води чи молока). Варять довше – 35-40 хвилин. Солять наприкінці варіння.
15 хвилин Скільки варити гречку Рекомендований час приготування становить 15 хвилин. Цього достатньо, щоб крупа стала м'якою і при цьому зберегла структуру розсипчасту. Не забудьте закласти додатковий час на відпочинок крупи після приготування.
Хороша оливкова олія і свіжомелений чорний перець Крупа придбає делікатну текстуру з щільною шкіркою і ніжністю кожної крупинки, а заразом рівномірно просочиться олією, в якій є і терпкість, і свіжість, і гіркуватість. Важливо не переборщити: якщо додати олії занадто багато, крупа вийде гіркою.