Актуальні поради Українцям Як зберігають банани під час перевезення?

Як зберігають банани під час перевезення?

Для газації банани, що зберігаються на складі при +13-15 ° C в стандартних вентильованих коробках, переносять в теплоізольовану газову камеру, де спочатку банани прогріваються до +18-20 °C. Потім камера заповнюється «банановим газом» – сумішшю азоту (95%) та етилену (5%).

Оптимальна температура зберігання бананів Зелені фрукти з добре позначеними ребрами на шкірці перевозяться в герметичних камерах при температурі 12-13°С і вологості повітря в межах 85-90%. При цьому камера не повинна бути заповнена повністю.

Газ для дозрівання бананів – Це етилен. Він виступає у ролі природного фітогормона. За природних температурних умов він запускає обмін речовин усередині фрукта.

Related Post