Є кілька способів дізнатися про це: Найшвидший-за допомогою спирту. У невелике кількість молока, нехай буде 10 мл, додати вдвічі більше спирту і перемішати. Молоко згорнеться практично відразу. Якщо ж молоку потрібно багато часу, що згорнуться (більше однієї хвилини), то на жаль, в ньому є вода.
Основні фізико-хімічні властивості коров'ячого молока молоко складається приблизно на 87% води та на 13 % із сухих речовин, таблиця 2.1. Дані сухі речовини знаходяться у зваженому стані або розчинені в воді.
3,96 літрів У середньому на 1 літр молока йде 3,96 літрів води.
Чому? В аналізаторі закладено функцію визначення кількості доданої води в молоко. Даний показник є розрахунковим і жодним чином не пов'язаний із фізичним додаванням води в зразок.