З неї готують вітамінні салати та смузі. Вдалим (і у смаковому, і у вітамінному плані) вважається поєднання сирого гарбуза з яблуками та морквою. Сирий гарбуз багата корисним для очей, імунної системи, шкіри та кісток вітаміном А. У ній повно флавоноїдів, які уповільнюють процеси старіння та перешкоджають розвитку пухлин..Oct 9, 2022
Так, лікарі не рекомендують вживати сирий гарбуз людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, камінням у нирках та жовчному міхурі, а також діабетикам. Старим та маленьким дітям також не варто їсти гарбуз сирий через можливі проблеми із травленням.
Гарбуз допоможе при атеросклерозі та подагрі, простатиті та гіпертонії, хворобах нирок та печінки, при шкірних захворюваннях, при артритах та анеміях, кашлі та ГРВІ, зміцнить судини та оздоровить серце. Гарбуз необхідна при набряках – серцевих та ниркових.
Її можна запікати, готувати на пару, на грилі, у фритюрі, її можна гасити, варити, коптити. З нею готують салати, закуски, супи, її використовують як гарнір, основну страву і навіть додають в десерти, наприклад, в морозиво і креми. Я навіть не уявляю, з чим гарбуз не може поєднуватися.