Традиційні росіяни наливки – Досить солодкі. Від 160 до 300 грамів цукру на літр, інколи ж і вище. Стільки цукру заглушує всі нюанси смаку та недоліки, у тому числі, гіркоту чи спіритуозність (присмак горілки).
Тривалість наполягання коливається від 2 до 6 тижнів, за необхідності час наполягання можна скоротити до 7—10 днів рахунок підвищення температури до 50—60 °C. Настоянки містять до 30% цукру при міцності до 45% об.
Залийте все горілкою, додайте воду, перемішайте і, закривши кришкою банку, поставте в темне тепле місце на 15 днів. Потім 2-3 рази процідіть настоянку через марлю, складену кілька шарів, розлийте по пляшкам. Настоянка готова через кілька тижнів.