Блоттери – це паперові смужки або тестери для парфумерної продукції. Для виготовлення блоттерів використовується спеціальний папір (пористий папір 300г/м2 – 250 шт/уп або 190г/м2 – 360 шт/уп), який має привабливий зовнішній вигляд і має "пухку" структуру для гарної поглинання та утримання запахів.
Спеціальні папірці, які використовуються для того, щоб наносити на них ароматичні субстанції та нюхати, називають блоттерами (від англ. blotter – промокашка), англійською найчастіше їх називають smelling strips, scent strips, tapers, blotters, французькою – mouillettes (хлібні палички).
Блоттер – це засіб для оцінки ольфакторних та фізичних показників парфумерних композицій. Найчастіше блоттери роблять із щільного безклейового паперу, здатного утримувати і не змінює аромату.
Фіолка(пробник, пробірка) – (від англ. vial) назва скляного пробника невеликого обсягу (0,8 – 3,5 мл). Комплектується кришкою з паличкою або стоппером.