Щоб полегшити зняття плівки, кальмара іноді кидають в окріп, але я не рекомендую такий спосіб: він зіпсує якість м’яса. Тому єдиний спосіб – зняти фіолетову плівку і зробити надрізи. Фіолетова плівка знімається досить легко, проблеми більше з другою, прозорою.
1:294:17Suggested clip 42 secondsЯк ШВИДКО почистити кальмари і правильно їх відварити, простий спосіб …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Щоб швидко очистити тушки від плівки, помістіть заморожені кальмари в глибоку ємність і залийте окропом. Через 1-2 хвилини майже вся плівка з кальмарів згорнеться і сама відійде від м’яса. Через 2 хвилини злийте окріп і видаліть із кальмарів залишки плівки під проточною водою.