Як відмити чавунну сковороду Для того, щоб відмити кіптяву і нагар з такого посуду, потрібні всього 2 інгредієнти, які є в кожному будинку – сода й оцет. Посипте забруднену сковороду щільним шаром соди й залийте оцтом. Залишіть посуд у такому стані на 1 годину. Потім просто видаліть залишки нагару жорсткою щіткою.
У жодному разі не можна опускати в воду розпечену сковорідку. Це може пошкодити покриття. Перед тим, як приступати до очищення, дайте сковороді охолонути. Застосовувати жорсткі мочалки не варто, навіть якщо їжа пригоріла.
Як мити сковороду з антипригарним покриттям?
- Залишіть сковорідку на 10-20 хвилин, щоб вона охолола.
- Промийте її під проточною теплою водою температурою +50… …
- Дайте невелику кількість гелю для миття посуду.
- Обережно потріть покриття м'якою губкою.
- Змийте залишки піни.
Сма́ження, пря́ження — це нагрівання продуктів із великою або малою кількістю жиру (або взагалі без жиру), за температури 120—180°С, що призводить до реакції Маяра, унаслідок якої утворюється скоринка.
За допомогою соди та оцту можна позбавити поверхню сковороди і від жиру. Спочатку дно сковороди всередині слід посипати содою й набрати трохи води. Через півгодини в сковороду варто додати столову ложку оцту та промити губкою.
Тушена капуста. Тушковані овочі. Млинці. Оладки. Пиріжки. Шаурма. На сковороді можна приготувати хмару смачних страв, жодне з яких не буде походити на інше. Причому, страви можна не тільки смажити, але і …