Шийка – це м'які шматки, зрізані з шиї свині. М'ясо шийної частини ніжне та соковите, з прошарками жиру, воно чудово підходить для смаження та гасіння. З шийки виходять найкращі відбивні та шніцалі.
Якщо говорити про свинину, то шийка, найсоковитіша частина, краще всього підійде для шашлику, багаття – для запікання, окіст – на фарш, а лопатка – Для гасіння. З яловичиною справа наступна: вирізка підходить для смаження, а ще для тартару і карпаччо, грудинка – для гасіння і варіння, окіст – на фарш.
Вирізка є найбільш ніжним та соковитим елементом свинячий туші, який можна готувати будь-яким способом, але потрібно врахувати, що при тривалій тепловій обробці м'ясо може стати жорстким. Найкраще виходять з вирізки медальйони та шашлик.