Актуальні поради Українцям Де їдять струганину?

Де їдять струганину?

Строганина поширена у якутів, комі, ескімосів, а також у північноруській кухні, її вважають міжнародною стравою. Строганіну можна скуштувати у ресторанах, а також у гостях у місцевого населення. За сигналом макальщика (приготував макало людини) струганину вносять з вулиці і подають на стіл.

Різні страви з лошати з давніх-давен присутні на столі якутів. Справа в тому, що кінь у народу саха вважається священною твариною, а їжа, приготована з її м'яса, приносить здоров'я та життєву силу кожному, хто його скуштував. Одна з найпопулярніших страв із лошати струганіна.

Строганіна – свіжозаморожена риба або м'ясо, одна з основних страв північної кухні (популярна у північноросійській, якутській кухні, кухні комі). Подається до столу у сирому замороженому вигляді. Нарізається стружкою, краще невеликими порціями, щоб уникнути передчасного розморожування.

Щоб у страви був смак, до неї подають особливу суміш із солі та меленого перцю в пропорціях 1:1 – туди скибочки. струганіни мачають, а потім насолоджуються смаком риби. Цікаво! Суміш солі та перцю для струганіни називається «маканина» – ну, зрозуміло, від якого слова походить ця назва.

Related Post

Навіщо будують атомні електростанції?Навіщо будують атомні електростанції?

Атомні електростанції (АЕС) для вироблення електричної енергії. У ядерному реакторі розпадається Уран-235, при цьому виділяється величезна кількість теплової енергії, вона кип'ятить воду, пара під тиском крутить турбіну, яка обертає електрогенератор,

Як швидко підняти рівень тромбоцитів у крові?Як швидко підняти рівень тромбоцитів у крові?

Як підвищити тромбоцити Дотримуйтесь здорового способу життя, відмовтеся від куріння, алкоголю. Їжте зелені яблука, селеру, болгарський перець, моркву, печінку, рибу, арахіс, капусту, м'ясо, зелень, банани. Також лікар може виписати спеціальні

Як зберегти яблука?Як зберегти яблука?

Температура зберігання має бути максимально близькою до 0 градусів. В умовах міської квартири яблука зберігають у холодильнику або на заскленому балконі. Плоди укладають по 1-2 кг у поліетиленові пакети без