Її рекомендується зберігати у невеликих обсягах в емальованому або скляному посуді під щільно закритою кришкою. Колодязна або джерельна вода зберігає свої смакові та корисні якості до трьох років. Але її необхідно зберігати в скляних або керамічних глечиках.
Найчастіше для зберігання води використовують пластикові та скляні тари. Невеликі обсяги води зручніше зберігати у пластикових пляшках з кришкою. Якщо ви зупинилися на пластиці, то вибирайте ПЕТ-пляшки (PET bottle). Їх виготовляють із поліетилентерефталату, який не псує воду.
У чому краще зберігати воду – варіанти краще використовувати прозорі ємності; зберігайте воду подалі від світла та будь-яких хімічних джерел забруднення; у жодному разі не вибирайте для зберігання вулицю (якщо взимку вона там замерзне, а в будинку не буде тепла, то розтопити її ви не зможете).
У них американські вчені підтвердили факт, що, коли пластик нагрівається (зверніть увагу! до температури вище 25 °С), бісфенол А, що міститься в ньому, переходить у рідини та продукти харчування. Також довге зберігання рідини у таких ємностях призводить до серйозних порушень в організмі людини.