Обирати Омега-3 потрібно виключно тваринного походження, а не рослинного. Краще засвоюється добавка у вигляді природного тригліцериду. Синтетичні добавки коштують дешевше, але й користі від них набагато менше. Мінімально вміст ЕПК на 1000 мг риб'ячого жиру – 180 мг, ДГК – 120 мг.
Омега-3 – це скорочена назва цілого ряду омега-3-ненасичених жирних кислот. Усього їх 11, але найважливішими для здоров'я вчені вважають альфа-ліноленову (АЛК), ейкозапентаєнову (ЕПК) та докозагексаєнову (ДГК) кислоти.
Вважається що Омега-3 в формі тригліцеридів має високу біодоступність, тобто швидко та добре засвоюється організмом людини. Така форма хороша для тих, кому потрібний негайний ефект і потрібно терміново заповнити дефіцит Омега-3.
Головне – співвідношення жирних кислот омега–3 і 6, яке має становити 1:3. Джерелом омеги–3 має бути морська риба, а омеги–6 і 9 – олії холодного віджиму. Важливо також розуміти різницю між риб'ячим жиром, який одержують із печінки риби, та рибним жиром з м'язової тканини.