Метою пастеризації молока є знищення небезпечних мікробів за рахунок одноразового нагрівання. При цьому дотримується певного температурного режиму та тривалості витримки.Jan 27, 2021
Пастеризацією знищуються мікроби, а при стерилізації (нагріванні молока вище температури кипіння) – одночасно і суперечки. Кип'ятінням знищується вся мікрофлора молока, За винятком спір, стійких до температури кипіння.
Пастеризація молока Виготовляється з метою позбавлення напою від патогенних бактерій без втрати його корисних властивостей. Суть методу – нагрівання напою до певної температури протягом певного часу. Залежно від температури та часу витримки пастеризація підрозділяється кілька видів.
Технологію було запропоновано у середині ХІХ століття французьким мікробіологом Луї Пастером. Застосовується для знезараження харчових продуктів, а також продовження терміну їх зберігання.