Змішайте лимонну кислоту і соду, залийте сумішшю води, цукру і сиропу, додайте лід і пийте якомога швидше. Лимонна кислота прореагує з содою, з’являться бульбашки. Якщо смак здасться надто сильним, зменшіть кількість соди та лимонної кислоти.
Усе, що знадобиться для цього – мінеральна вода, сода, лимонний сік або лимонна кислота. Просто беремо ложку соди, засипаємо її в склянку. Потім гасимо лимонним соком (2 ложки) або додаємо лимонну кислоту (пів ложки). Якщо додати лимон, то вийде лимонад, а якщо ще й підсмажений цукор – то практично кола.
Щоб лимонад із соком лимона та мінеральною водою був смачним, використовуйте столову мінеральну воду. Вона не містить великої кількості солей. Така вода чудово підходить для домашнього лимонаду на відміну від солоної лікувальної води. Ще один важливий компонент для домашнього лимонаду на мінералці, це м’ята.