Найголовніше в цьому рецепті – це маринування гусака. Дуже просте, але довге. По суті, ми замочуємо на ніч гусака у солоній воді (від солі м'ясо стане м'якшим, а від води соковитим). Беремо ємність та розводимо сіль у воді з розрахунку 1 столова ложка солі на 1 літр води. Mar 5, 2016
Як готувати гусака шматочками Порізавши тушку на шматки, слід замочити м'ясо на ніч в холодній воді для розм'якшення, а потім залити на дві години маринадом і поставити в холодильник.
6 годин Замочіть тушку у воді з яблучним оцтом або лимонним соком (1 чайна ложка на літр). Ви тримаєте гусака у цьому розчині у прохолодному місці 5-6 годин. Натріть сіллю тушку і залийте білим вином, кислим фруктовим або ягідним соком, наприклад, журавлинним або апельсиновим. Витримуйте 10–12 годин у холодильнику.
Щоб м'ясо гусака після запікання в духовці стало м'яким та соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.