При сервіруванні столу келихи ставлять за приладами праворуч. Якщо планується дегустувати одразу кілька сортів вина, тоді келихи ставлять у такому порядку: правіше фужери для червоного вина, лівіше – келихи для білих сортів, ще лівіше – келих для шампанського. Ставити на стіл більше трьох келихів неприйнято.22 Feb 2012
Фруктові напої, натуральні десертні або тонкі сухі білі вина краще подати за температури від 14 до 16 0С. Ще прохолодніше мають бути столові білі чи рожеві солодкі вина, а також сухий Херес. Доречне значення – 10-13 0С. Більшість ігристих сортів подають до столу із температурою не вище 7 0С.
Підійдіть до клієнта з лівого боку і презентуйте йому пляшку під невеликим нахилом, щоб гостю було зручно прочитати етикетку і переконатися, що саме це вино він і замовляв; Розмістіть пляшку на допоміжному столику та зачистіть шийку від захисної плівки.
Сухі тихі червоні подають у класичному келиху для червоного вина об'ємом від 500 мл за температури 18 °C. Для ігристих вин підійдуть вищі келихи для шампанського або коктейлю «Маргарита», а оптимальна температура їх подачі – 10 °C. Кріплені подають при температурі 15 °C в дрібних діжестивних келихах.