У воду кімнатної температури всипати желатин, розмішати. Залишити на 30-35 хвилин. За цей час желатин набухне. Викласти мисочку з набряклим желатином в каструлю з гарячою водою і помішувати, поки желатин не розчиниться (воду до кипіння не доводити).
Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його у 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий та листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають ту саму силу желювання.
Продукт, що отримується з колагену, що міститься в шкірах великої рогатої худоби. Використовується як гелеутворювач, стабілізатор піни, вологоутримувальний агент і для поліпшення структури продукції.
Розвести желатин просто: розчинити в холодній воді, далі долити рідини до потрібного об'єму, підігріти.Як приготувати
- Важливо дотримуватись пропорцій, інакше може вийти гумовий виріб: …
- Не можна желатин кип'ятити. …
- Не можна остуджувати желатинову суміш у морозилці, вона закристалізується; …
- Термін придатності має важливе значення.