Визначити готовність бісквіта можна візуально і тактильно. Він підрум’янюється зверху, при легкому натисканні пальцем на ньому не залишається вм’ятини. Можна так само проколоти паличкою або зубочисткою – суха – значить пропікся .21 Feb 2011
Готовність ЗАВЖДИ перевіряється одним і тільки одним способом: дерев’яною шпажкою або сірником проколюємо вертикально корж у самому центрі. Якщо вона виходить сухою (або з сухою крихтою), значить корж готовий.
Що робити, якщо бісквіт не пропікся Достатньо опустити бісквіт на нижню полицю і вирівняти жар, можливо, відключити верхній тен. На готовність перевіряємо зубочисткою. Якщо в рецептурі не було помилок, то все буде добре. За необхідності верхню підгорілу скоринку можна просто зрізати.
У середньому достатньо 6-8 годин, з яких: 10-15 хвилин бісквіт має вистигати у формі; близько години охолоджуватися на решітці за кімнатної температури; решту часу лежати в холодильнику, загорнутий у харчову плівку.