В основі роботи пароконвектоматів лежить вплив гарячого повітря разом з парою, що генерується, який циркулює по всій камері з досить великою швидкістю, що забезпечує однакову температуру по всій камері та рівномірність приготування продуктів.
Комбінація парозволоження та інших робочих режимів (гриля, конвекції, верхнього та нижнього нагріву) дозволяє уникнути пригорання та пересихання продуктів. При запіканні ви зможете використовувати менше жиру, що зробить готові страви кориснішими.
Режим конвекції ідеальний для приготування ніжного філе, котлет із хрусткою скоринкою, здобних булочок. Потік гарячого повітря обволікає з усіх боків продукт, що готується, миттєво пов'язує м'ясний білок, запобігаючи тим самим виходу м'ясного соку.
Пароконвектомат – це універсальна піч, що поєднує два методи приготування: примусову конвекцію та обробку парою. Режим конвекції (циркуляції тепла від нагрівальних спіралей за допомогою вентилятора) можна використовувати для випікання хліба або смаження м'яса.