Тонка шкірка – чим молодший і свіжіший овоч, тим він смачніший і корисніший, відрізнити молоді буряки від перезрілої можна за тонкою шкіркою, на якій не повинно бути темних плям або слідів гнилі/цвілі.
Коли зіпсований бурякВона стає слизькою, м'якою, може з'явитися білий наліт зверху коренеплоду, стає млявою, з'являється неприємний запах. Якщо порушено температурні умови — на буряках утворюються чорні осередкові ділянки.
Як зберігати буряки в холодильнику Місця зрізів мають затягнутися. Складіть овочі у щільний поліетиленовий пакет та добре зав'яжіть, випускаючи зайве повітря та блокуючи доступ нового. Для надійності можна, можливо помістити овочі у другий пакет і теж зав'язати його. Покладіть буряк у овочевий відсік холодильника.
Як вибрати гарну та солодкий буряк Експерт радить вибирати невеликі коренеплоди – зовсім маленькі або середнього розміру, трохи менше за кулак дорослої людини, пише "Гастроном". У хорошій буряків буде насичений бордовий колір, щільний пружний хвостик, гладка шкірка. Також у неї немає виражених прожилок.