Наприклад, торти у формі овалу та серця найкраще розрізати по лінії потрібного розміру, потім розділити їх на прямокутники. Якщо ж йдеться про кондитерські вироби, виконані у вигляді квітки та шестикутника, то їх найзручніше різати методом "ромашка", про який ми говорили раніше.
Круглий або шестикутний торт з мінімальним декором зручно нарізати ромашкою. Візьміть невелику миску або піалу та поставте на торт вгору дном так, щоб по центру верхівки надрукувалося коло. Обведіть коло ножем по периметру, а потім розділіть частину, що залишилася за колом, на рівні сегменти.
Щоб шматки вийшли однаковими, попередньо на поверхні торта можна зробити насічки за допомогою лінійки та ножа. Потім торт потрібно нарізати на рівні квадрати або прямокутники: спочатку вздовж, потім упоперек. Якщо гостей дуже багато, то квадрати/прямокутники, що виходять, можна розрізати навпіл по діагоналі.