Якщо передбачається зберігати курку довше за кілька днів, треба помістити її в морозилку. Там можна зберігати сиру курятину до 9 місяців, страви з курки – 2-6 місяців.1 May 2019
Основними критеріями тут є:
- Колір – у свіжого м'яса курки він рожевий, у зіпсованого – сірий. …
- Запах – неприємний кислуватий або аміачний душок супроводжує тільки зіпсоване м'ясо, якого краще позбутися. …
- Тактильні відчуття – при псуванні м'яса курки покривається слизькою плівкою.
Ви абсолютно безпечно можете повторно заморозити м'ясо, курку та будь-які інші продукти, якщо вони були розморожені в холодильнику при температурі 5 °C або нижче. Від цього можуть постраждати лише смакові якості продуктів.
Зберігається курка у холодильнику при температурі від 0 до +4 градусів протягом 3 днів, не більше. Заморожена у морозилці курка зберігається і півроку, але після розморожування її слід негайно приготувати. Прострочене м'ясо птиці може призвести до тяжкого харчового отруєння.