Ні в якому разі не можна повторно кип'ятити воду або доливати в неї некип'ячену – зміст важкої води в такій, далеко не нешкідливій рідині, збільшиться. Фахівці рекомендують перед тим, як кип'ятити водопровідну або колодязну воду, дати їй «вистоятися» кілька годин.
Воду можна кип'ятити безліч разів, вона не стане отруйною після другого або третього кип'ятіння.
Чим частіше ви кип'ятите одну й ту ж воду, тим небезпечнішою для здоров'я вона стає. У такій воді утворюються шкідливі речовини, як то: миш'як, фториди, нітрати.
Кип'ятіння води – це ефективний спосіб знищення багатьох мікроорганізмів, бактерій і вірусів, які можуть бути присутніми у воді та спричиняти захворювання. Кип'ятіння вбиває хвороботворні мікроби і робить воду безпечною для пиття.
Щодо повторного кип'ятіння води, то за другим і третім кип'ятінням ми лише зменшуємо в ній кількість корисних сполук кисню. Вода втрачає свої корисні властивості. Така вода хоч і не несе загрози для організму та продовжує гідратувати тіло, але й нічого корисного в ній не залишається.
Як та скільки часу треба кип'ятити воду? Кип'ятити воду треба не менше десяти хвилин. Так вона знезаразиться. Після кип'ятіння вода має настоятися, коли випаде осад — треба прибрати його.
Хоча, коли повторно кип’ятатит надто жорстку воду, то всередині чайника буде утворюватися накип та білий наліт. Однак, …