Актуальні поради Українцям Навіщо вимішувати тісто?

Навіщо вимішувати тісто?

Для чого замішувати тісто Тісто довго замішують не тільки для того, щоб олія, борошно, цукор та дріжджі рівномірно розподілилися. Під час замішування в ньому розвивається клейковина, яка відповідає за еластичність, гладкість і м'якість, пишність і пористість свіжоспеченого виробу.

Ви розумієте, навіщо ми місимо тісто? Не просто щоб отримати якесь гладке тісто, а щоб надати тесту певних властивостей розвинути клейковину. Тісто при цьому, звичайно, стає гладким і слухняним і в ньому розвивається сильний м'яз, м'яз, який дозволяє тесту зібратися, напружитись і перестати липнути і рватися.

Якщо місити занадто мало – ви не зможете рівномірно розподілити дріжджі по тесту. В цьому випадку тісто буде занадто слабким, щоб підвестися. Також під час вимішування регулюється правильна консистенція: занадто густе (туге) тісто може стати настільки в'язким, що зможе розширитися.

Після першого замісу залиште тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі під рушником, щоб він підійшов. Потім вимісіть його добре ще раз і знову залиште на 20 хвилин. Після цього потрібно вимісити його втретє. Щоразу, коли ми робимо обминку, тісто збагачується повітрям і краще піднімається.

Related Post

Як розчинити цукор у малині?Як розчинити цукор у малині?

Переберіть ягоду від гілочок і поганих ягід, акуратно промийте водою. Засипте малину цукром. Пам'ятайте ягоду із цукром пластиковою або силіконовою товкачем. І приберіть убік на 3-4 години, до розчинення цукру.Jul

Як по очах визначити бреше людина чи ні?Як по очах визначити бреше людина чи ні?

Зіниці не можуть брехати Вони мимоволі змінюють розмір і цим видають реакцію на почуте. Якщо ваш діловий партнер каже, що не задоволений запропонованими умовами, але при цьому його зіниці помітно

Що таке сільЩо таке сіль

Сіль — термін, який має кілька значень. Ця сторінка значень містить посилання на статті про кожне з них. Кухонна сіль — приправа і підсилювач смаку, що складається в основному з