Свіжу куркуму можна додавати в будь-які м'ясні страви для кольору та аромату, в овочеві рагу, до бобових, особливо сочевиці та квасолі. Дуже добре додати трохи тертого кореня до рису при варінні, а також до картоплі. May 13, 2020
Куркума (Curcuma longa, куркума домашня, жовтий імбир) має солодкувато-горіховий аромат, що супроводжується невеликою гіркотою. Сирий корінь (різому) можна, можливо дрібно нарізати і додавати в салати.
Спосіб використання: застосовується як натуральний фарбник, збільшує термін придатності продуктів. Спеція має пекучий смак і легкий аромат. Традиційно використовують у салатах, кашах, стравах з м'яса та морепродуктів. Добре поєднується з яйцями, молоком, медом.
Як приймати з лікувальною метою Приймати куркуму можна в вигляді порошку чи біологічно активної добавки. Її не вживають натще, лікувальні засоби на основі пряності краще пити у середині дня, увечері за півгодини до їди або через годину після їди.