У нинішньому вигляді вперше хліб з'явився близько 3 тисяч років тому. Стародавні єгиптяни винайшли піч і навчилися робити дріжджове тісто. Їх досвід перейняли стародавні греки, а потім і римляни, які й поширили традицію хлібопечення по всій Європі.4 жовт. 2019 р.
Хліб | |
---|---|
Дата створення / заснування | неправильна дата (досяжна точність) |
Перша поява | Європа |
Місце створення | Європа |
Метод виготовлення | випікання і кулінарія |
Перетирали збіжжя між двома каменями і в піч клали прісні коржі. Згадки про хліб у древніх єгиптян датовані 4-5 тисячоліттями до н. е., причому вони вперше використали закваску для отримання кислого хліба.
Пекар – працівник хлібопекарного виробництва, фахівець з випікання хліба та хлібобулочних виробів
Чому хліб потрібно починати різати посередині: неочікуване пояснення — але це дійсно практично Більшість людей починають нарізати хліб від краю, поступово рухаючись до середини.
Перед приготуванням тіста візьміть 150 г закваски з холодильника. 50 г закваски відкладіть для пожвавлення, а 100 г – для опари. Закваску для підгодування тіста заздалегідь залиште при кімнатній температурі на пару годин.
Вперше хліб з’явився на Землі ще понад 15 тисяч років тому. Життя наших предків у ті далекі часи було геть нелегким. Головною турботою була турбота про їжу. У пошуках їжі вони і звернули увагу на злакові рослини. Довгий час люди вживали в їжу зерна в сирому вигляді, потім навчилися …