Хороше вино містить три критерії: збалансованість, складність і завершеність. Збалансоване вино не має присмаків. Наприклад, напій не віддає сильним вмістом алкоголю та не кислий.
Якщо пляшка для вина прозора, то перед покупкою можна оцінити колір напою. Пам'ятайте правило – білі вина з віком темніють, а червоні – світлішають. Якщо однорічне червоне вино має бурий колір – краще повернути його на полицю. Також напій не повинен бути каламутним і мати осад.
Сири: Червоне вино чудово поєднується з різними видами сирів. Наприклад, сири з пліснявою, як горгонзола або рокфор, відмінно гармоніють з червоним вином. Темні соуси: Червоне вино добре підходить до страв з темними соусами, такими як соус на основі червоного вина або соус з темного шоколаду.
Насипте невелику кількість соди в миску, а зверху вилийте чайну ложку червоного вина. У якісного напою колір повинен змінитися: потемніти, стати сірим або синюватим. Капніть в келих з вином кілька крапель гліцерину. Якщо він опустився на дно не змінивши забарвлення – вино натуральне.
У домашніх умовах дуже легко перевірити вино, справжнє воно, чи якесь синтетичне. Наливаєте трохи (грам 10) вина в прозорий стакан або келих, потім додайте в стакан трохи звичайної харчової соди. Якщо вино змінило колір (набуло сіро-зелено-блакитний відтінок) – значить воно справжнє.
10 українських вин, які варто скуштувати. Найдорожче українське вино, унікальні сорти і крафтове розе – зібрали найкраще вино від українських виноробень. Barout розповідає про десять …