В будь-якому разі фунчозу можна варити або запарювати. Варимо. Закип'ятіть 1 л води, додайте 200 г фунчози та варіть на середньому вогні 5 хвилин, не накриваючи кришкою.
Фунчоза – це один із найнезвичайніших продуктів Східноазіатського регіону. Навіть зовнішній вигляд цієї локшини дуже нестандартний – тонка, напівпрозора текстура кожної вермішельки нагадує скляні нитки, за що вона отримала свою другу назву "скляна" локшина (іноді її також називають "целофановою").
Скляну локшину готувати можна двома методами: запарювати чи варити. Зазвичай на пакованні вказаний метод приготування, однак загалом обидва цілком підходять. Запарюється локшина впродовж 10-15 хвилин у дуже теплій воді чи окропі. Вариться фунчоза впродовж 4-5 хвилин у киплячій воді.
Ви зможете запросто приготувати одне з класичних китайських страв або поекспериментувати і замінити фунчозой звичайні види пасти. До того ж коштує локшина фунчоза недорого – всього 72 грн. за упаковку.
Фунчозу з крохмалю варити 3-4 хвилини. Фунчозу з бобів залити окропом, накрити і залишити на 3 хвилини. Потім промити фунчозу холодною водою і дати стекти воді.
Від рисової локшини фунчоза відрізняється не тільки своїми характеристиками, але так само зовні, а головне – смаком. Солити таку локшину не прийнято, всі спеції, сіль і прянощі додаються виключно в соус, яким заливають фунчоза і в процесі гасіння вона вбирає в себе всі смаки, гостроту і …