Ягоди обліпихи додають у компоти, готують желе, пастилу, варять кисіль.. З обліпихи готують напої, сік, олію, морозиво. Соком обліпихи вітамінізують вершкове масло – виходить смачно та корисно. Але найширше застосування обліпиха знайшла у медицині.
Чи позбавлятися від кісточок обліпихи Тому позбавлятися їх не варто — вони корисні навіть вагітним. Жодної шкоди від кісточок шлунку чи кишечнику не буде, тому, перетираючи ягоди з цукром або роблячи варення, не потрібно протирати обліпиху через сито.
Лікарі-дієтологи вважають, що корисна добова доза плодів обліпихи становить 50-100 г, а соку з них – 100 мл. Обліпиху краще приймати після їди.
Вживання насіння обліпихи разом із м'якоттю плода рекомендується переважно у сирому вигляді: так зберігається більший відсоток позитивно діючих компонентів, і людський організм отримує максимальну кількість корисних речовин.