Актуальні поради Українцям Як правильно обробити сире молоко?

Як правильно обробити сире молоко?

Пастеризація молока здійснюється нагріванням до 72-74 ° С з витримкою 30-60 с або до 85-87 ° С без витримки. У разі забруднення пастеризованого (кип'яченого) молока повторно мікрофлорою воно псується швидше за сире і стає гірким.

В домашніх умовах молоко можна піддавати тривалої пастеризації при температурі 63-65 ° С протягом 20-30 хв, після чого охолоджувати. З метою пастеризації молоко краще поміщати у воду, попередньо нагріту до кипіння. При цьому режимі пастеризації в молоці відзначаються мінімальні зміни якості.

Однак відомо, що в сирому молоці можуть бути мікроорганізми, що потрапили туди на етапі надою з вимені корови або рук доярки. Щоб їх знищити, продукт потрібно прокип'ятити.

Візьміть відповідний посуд для кип'ятіння, переконайтеся, що вона чиста та наповніть ємність молоком. Не наливайте до країв, щоб воно не втекло, коли закипить. Не залишайте каструльку без нагляду та час від часу помішуйте вміст. Так продукт прогріється поступово.

Related Post

Як на айфоні зробити фото 10 на 15?Як на айфоні зробити фото 10 на 15?

В додатку "Фото» виберіть потрібну фотографію, розмір якої ви хочете змінити, та натисніть «Поділитися»; Виберіть "Швидкі команди" – Resize Photo, введіть бажану ширину і натисніть "ОК". Після декількох секунд ви

Навіщо таблетки Новірин?Навіщо таблетки Новірин?

Що лікує Новірин? Показано для лікування ГРВІ, грипу та захворювань, викликаних вірусами герпесу, вітряної віспи, лишаю, хвороби Епштейна-Барра, цитомегаловірусу та папіломавірусу. Призначається хворим з ослабленим імунітетом при хронічних інфекціях дихальної

Яке опромінення під час комп’ютерної томографіїЯке опромінення під час комп’ютерної томографії

При КТ, яку зараз роблять пацієнти з коронавірусом, на обладнанні з використанням так званих низькодозових протоколів, доза опромінення становить 2,2 – 3,3 мЗв. Коли пацієнт має надлишкову вагу чи гірша