Тому краще зберігати пахлаву як у сухому, так і в прохолодному місці, а не в холодильнику. Пахлава – це свого роду десерт, який дуже швидко псується у вологому середовищі та на сонці.
Зберігаючи її в холодильнику або в іншому прохолодному місці, куди не потрапляють сонячні промені. Важливо, щоб упаковка під солодощі була герметичною. Оптимальними температурними показниками при зберіганні пахлави є 18 °С і вологість повітря – не більше, ніж 75 відсотків.
– негерметично упакованої – 30 діб. – не більше 2 діб. Рекомендований термін придатності продукції, виробленої з додаванням антиокислювачів і добавок, що перешкоджають черствінню, – не більше 3 місяців.
Пахлава – виріб, що складається з 6-7 шарів здобного тіста, до складу якого входить сметана і яйця, з прошарками з подрібненого волоського горіха. Класична пахлава має форму ромба. Баклава ж виготовляється з прісно-шаруватого тіста і складається, як мінімум, з п’ятнадцяти шарів.