Ви можете помацати або легенько поплескати поверхню тіста: підійде буде м'яким, пишним, якщо ємність енергійно рухати з боку в бік, тісто буде рухливим, драглистим на вигляд.Feb 1, 2019
Також готовність тіста можна, можливо визначити візуально: коли тісто сильно збільшитися в обсязі, злегка натисніть на купол пальцем, що піднявся, зробіть ямку глибиною 0,5 см. Якщо ямка зарівнялася швидко тісто ще блукає. А якщо повільно – значить, готово.
Давайте розберемося, як зрозуміти, що тісто перебродило: Викладаєте тісто/заготівлю і він осідає, здувається, розпливається. А раніше набуває такої м'якості, що практично втрачає еластичність і здатність повертати початкову форму: натискаєте на нього, а воно легко продавлюється і назад не повертається.
Час поділу дріжджових клітин, протягом якого підходить тістостановить 2,5-3 години. Крім того, для цього потрібно створити комфортні умови. Масу слід прибрати у тепле місце з високою вологістю.