Її додають у супи, салати, печеню, готують із м'ясом, овочами, роблять начинку для пирогів та пиріжків. Смакуватиме сочевиця й відвареною з додаванням вершкового масла, як гарнір до м'ясних та рибних став.
З обережністю варто їсти сочевицю людям, які страждають на метеоризм, розлади шлунку та кишечника, проблеми з нирками і схильність до харчової алергії.
Сочевиця: користь і переваги над іншими крупами Нутриціологиня зазначає, що найліпше вживати червону сочевицю. У порівнянні з іншими сортами, червона краще та швидше розварюється (оскільки проходить процес лущення), містить бета-каротин, більше вітаміну B1, заліза та калію.
Червона сочевиця вариться швидше за всіх інших видів (за 10-15 хвилин), тому її часто використовують для приготування крем-супів, каш, запіканки і начинки для пиріжків. Зелена, коричнева і чорна варяться довше (20 хвилин приблизно) і добре тримають форму, тому будуть ідеальним варіантів для салатів, гарнірів і рагу.
З сочевиці можна готувати вишукані гарніри, салати, супи і навіть начинки для випічки. Вона надає стравам пряного аромату та дарує насичений смак з горіховим відтінком. Такі спеції як аніс, лавровий лист, петрушка, часник, духмяний перець стануть прекрасним доповненням до цього продукту.
Можно проводить на чечевичной диете и всего лишь один день в неделю.Дату разгрузочного дня рекомендуется назначать на выходной, в это время можно не торопясь приготовить вкусные и низкокалорийные блюда из бобовых. Этой же пищей можно накормить и большое …