Виходячи з особливостей рецепта, нагрівати автоклав потрібно до 110-120 градусів, щоб позбутися бактерій та інших мікроорганізмів. Для м’ясних страв час готування сягає приблизно години. Консерви з овочів готуватимуться всього 15-20 хвилин. Температура при цьому має бути така сама.
Встановіть банки з майбутньою тушонкою в автоклав і стерилізуйте протягом 25-30 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте банки, переверніть їх кришкою донизу і залиште в такому положенні на 12 годин. Після – приберіть на зберігання в прохолодне, темне місце.
Відбувається стерилізація. Після цього автоклав остигає до початкової температури, розкривається і дістається консервація. Згідно з інструкцією, перед тим, як нагрівати автоклав, у нього накачується тиск в 1 атм.