Деталі гейзерної кавоварки можуть сильно нагріватися…. Заварювання виконується в кілька етапів.
- Зніміть верхню частину, фільтр.
- У нижню посудину налийте воду.
- У фільтр засипте мелені кавові зерна.
- Зберіть прилад.
- Встановіть на плиту, нагрівайте 5-10 хвилин.
- Готовий напій відразу розлийте по чашках.
Воду потрібно налити трохи нижче, ніж клапан скидання тиску у верхній частині основи кавоварки. Цей клапан необхідний для скидання зайвого тиску, якщо, наприклад, ви використовуватимете надто дрібний помел і вода не зможе пройти через каву.
Напій починає переходити з основи у верхню частину. Щойно цівки стануть тонкими і Мокка почне “фиркати”, знімаємо кавоварку з плити. Переливаємо в чашку. Кава готова!