Актуальні поради Українцям Як випікається хліб на заводі?

Як випікається хліб на заводі?

Потужні машини замішують тісто протягом певного часу, після чого формуються майбутні буханці, батони, булочки. Для вистоювання їх відправляють у спеціальні шафи або розташовують на конвеєрі на 40-50 хв. Після того як хліб підніметься, збільшившись в обсязі, його відправляють випікатися.

Технологія виробництва хліба та хлібобулочних виробів має три основні етапи: створення тесту з вихідних компонентів; підготовка та формування виробів перед випіканням; безпосередньо випічка.

Житні вироби випікають близько години, а пшеничні – близько 52 – 55 хвилин. Після завершення випікання хлібобулочні вироби зволожуються парозволожувачами (з їх допомогою під низьким тиском у піч подається пара). На завершальному етапі хліб витягають із печі та форм – він готовий до вживання!

Формовий хліб випікається у металевій формі. А подовий – на поду печі, так називають дно топки. У справжніх піцеріях у печах випікають піцу. А в домашніх духовках роль пода виконує лист, металевий лист або пекарський камінь.

Related Post

Як визначити, чи є в консервах ботулізм?Як визначити, чи є в консервах ботулізм?

То як визначити наявність бактерій ботулізму в консервах? Ознаки ботулізму в консервації – це здута банка, утворення бульбашок. Важливо, при завершенні терміну придатності, відразу ж позбавлятися консервів! Це досить рідкісне