У тонкій кишці триває розщеплення харчових речовин до простих сполук (білків – до амінокислот, жирів – до гліцерину та жирних кислот, вуглеводів – до глюкози) та всмоктування їх у кров та лімфу.
У тонкій кишці відбувається остаточне розщеплення речовин до простих з'єднань та всмоктування продуктів, що утворилися в кров та лімфу. З білків утворюються амінокислоти, зі складних вуглеводів – глюкоза, та якщо з жирів – гліцерин і жирні кислоти.
Процес всмоктування відбувається у шлунку, тонкому та товстому кишечнику. Але у шлунку кількість речовин, які надходять у кров, Незначно. Найбільше поглинається органічних речовин у тонкому кишечнику. Амінокислоти та глюкоза потрапляють у кров.
Всмоктування У травному тракті поживні речовини за допомогою ферментів гідролітично розщеплюються на фрагменти, які потім всмоктуються насамперед у тонкому кишечнику. Безпосередньо у шлунку всмоктується тільки етиловий спирт та коротколанцюгові жирні кислоти.