Знижують рівень холестерину, надають тонізуючу дію на організм. Зміцнюють суглоби та сполучні тканини. Виводять із організму шлаки та токсини. Незамінні маслини і при схудненні вони відмінно знижують апетит.
Увімкнення маслин в раціон важливо на гормонального тла жінки. Поліненасичені жирні кислоти та вітаміни групи В, які містять оливки (маслини), підвищують концентрацію уваги, зміцнюють пам'ять, допомагають протистояти стресам і менше нервувати.
У маслинах містяться речовини, що зміцнюють мембрани клітин та слизові оболонки, що покращують роботу шлунка, печінки та серцево-судинної системи. Маслини очищають організм від шлаків, вони мають властивість загоювати рани. У листі маслини містяться корисні для організму людини компоненти.
Норма вживання оливок На жаль, нам не вдалося знайти наукових досліджень на цю тему, а рекомендації дієтологів різняться: одні радять є 15–20 плодів у день, інші – трохи більше 5. Головне, що слід брати до уваги людям, які мають алергії на оливки, – це обмеження вживання солі.