Правильна і корисна манка – суха і розсипчаста, але ніколи не пилить. Утворення пилу притаманне кормовим і технічним сортам, які в їжу непридатні. Через наявність домішок вони відрізняються темнішим кольором. Якісна манна крупа має світлий відтінок.
Крупу манну, а також будь-яку подрібнену просівають через сито. Після перебирання крупу миють, за винятком манної крупи, геркулесу і гречаної. Гречану крупу миють лише в разі її сильного забруднення, однак при цьому вигляд і консистенція отриманої страви значно погіршуються.
Як же мити манну крупу Насправді, провести цю процедуру набагато простіше, ніж здається. Для цього насипте манку у відповідну ємність, залийте холодною водою приблизно на 5 см і перемішайте. Після цього ви зможете помітити, як на поверхню піднялося різне сміття. Його потрібно злити і знову додати в манку воду.