Сире (1 шт) – 70 кКал, некруто – близько 60 (у 2 варених яйцях некруто – 120 кКал). Круте – Близько 70 кКал.
Перепелині яйця утричі менше ніж курячі. Мають бежеву в темну цятку шкаралупу. Зварені у круту (близько 3 хвилин) використовуються для приготування закусок. Вони містять пропорційно таку ж кількість калорій, білка та холестерину, що й курячі. яйцяале більше жиру.
96 ккал Проте вага 1 курячого яйця – 40-60 г, тому його енергетична цінність приблизно 64-96 ккал. Це не дуже високий показник, особливо з огляду на користь від вживання цього продукту.
Енергетична цінність 100 г продукту – 157 кілокалорій. Середнє за розміром яйце важить 50-60 г, тому калорійність одного сирого яйця – близько 95 ккал.